Vrijwilligers


Je hoorde ongetwijfeld al van het Festival van de Gelijkheid, VOLTA, de deelstickertjes of het BelBos. 
De drijvende kracht is achter al deze initiatieven is Curieus.

Maar we zijn veel meer dan dat. Curieus is ook een netwerk van vrijwilligers en ambassadeurs, die in alle uithoeken van Vlaanderen en Brussel de handen uit de mouwen steken om hun stad, dorp, wijk, straat iets zachter en warmer maken. Zij zijn de lokale helden die dag in dag uit Curieus uitdragen in hun eigen biotoop. 

We zijn een open huis voor doeners. Iedereen met een wilde droom of een briljant idee om de samenleving dat tikje minder hard te maken, willen we graag helpen om dat plan te realiseren. We gooien onze deuren wagenwijd open voor iedereen die droomt van een solidaire, progressieve maatschappij en dit graag in daden wil omzetten. We geloven in de kracht van cultuur om die warmere samenleving te realiseren. 

We inspireren elkaar. We dromen niet alleen over onze ideale samenleving, we maken er ook echt werk van. Soms met kleine eenvoudige ingrepen in je buurt, soms door ambitieuze evenementen. We kaarten aan wat wringt en scheef zit, en zetten onze schouders onder positieve alternatieven. Liefst gedurfd, vaak met een hoek af.

Word je wild van onze activiteiten? 
Wil je zelf aan de slag om je leefomgeving wat zachter en warmer te maken?
Sta je te popelen om de handen uit de mouwen te steken in jouw buurt?  
Heb je een fantastisch idee maar zoek je hulp bij de uitwerking ervan?
Neem dan al even een kijkje op www.geniaallokaal.be


Ben je al vrijwilliger ?

Je kunt ons helpen met het toevoegen van nieuwe evenementen.

Of contacteer Curieus met jouw idee
informatie@curieus.be
@curieusvzw