JAZZ

Baal je er ook van wanneer oude knarren ‘de jeugd van tegenwoordig’ verwend en onverschillig noemen?  Troost je, mensen die zeuren over de luie en zelfingenomen bosbrossende jeugd, het is zo oud als de straat. Socrates kreeg 2400 jaar geleden ook al op zijn kop door Plato, omdat zijn generatie zogezegd respectloos en arrogant was. 

Curieus doet niet mee aan die negativiteit. Ons lijkt het alsof jongeren vandaag net veel méér wakker liggen van de grote maatschappelijke uitdagingen op ons mondiaal pad, de klimaatopwarming voorop. Jongeren zetten maar al te graag die verontwaardiging om in positieve reële acties, terwijl ze hun medeburgers én politici een energieke shot onder de kont geven. Op het Festival van de Gelijkheid gaven we inspirerende jongeren dan ook al vaker het woord en een forum om hun engagement te delen. 

We nodigen jongeren uit om een stuk van het programma helemaal zelf in te vullen. En dus zijn we op zoek naar jonge stemmen die deze kans willen grijpen en aan de slag willen gaan met hun bezorgdheid over klimaatopwarming, armoede, milieuvervuiling, het ontbreken van een menswaardig vluchtelingenbeleid, discriminatie, het failliet van de democratie, onderwijs ... Want Curieus vindt het hoog tijd voor Jongeren Aan Zeg/Zet. 

JAZZ is een interactief traject, waarbij we jongeren de kans geven een stuk van het Festival van de Gelijkheid in te vullen. Zowel qua vorm als qua inhoud.