100In1Day Belgium

Schrijf je hier in voor 100in1Day 2021!

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de derde editie plaats van 100in1Day Belgium, hét feest van de actieve burger. We gaan voor 100 positieve & creatieve acties in Vlaanderen en Brussel op één dag. Je leest alles over 100In1Day in deze publicatie.

Doe met ons mee en organiseer een actie op je favoriete pleintje, in je straat of elders in je gemeente of stad. En trek je buren, organisatie, sportclub of eender wie met een positieve ingesteldheid en een handen-uit-de-mouwen mentaliteit gerust mee in je enthousiasme. 

Je kan je hier inschrijven!

Kies een actie uit het 100in1Day-menu:

1. Een eigen idee of actie. Hoog tijd om jouw buurtverbindend idee in daden om te zetten. Bekijk zeker even onze databank boordevol tips voor de uitwerking van geniale lokale ideeën: www.geniaallokaal.be 

2. Vensterverhaal: je gaat met je buren aan de slag met de gevelramen in je straat. Je kan ervoor opteren om een verhaal te laten doorlopen doorheen de straat (Anneleen Van Offel schreef het vensterverhaal ‘Sluimertijd’ in opdracht van Curieus) of kies een thema uit waarrond je je creatief uitleeft.

3. DIY* Geocaching: geocaching is hot! Je gaat via coördinaten op je gsm op zoek naar ‘caches’ of ‘schatten’. Het leuke is dat je ook zelf schatten kan maken en verstoppen. Curieus geeft je de nodige tips & tricks. Doe mee met deze out-of-the-box geocaching!

*DIY betekent Do It Yourself of Doe-het-zelf

Volg de 100In1Day Belgium Facebookpagina om mee te zijn met alle nieuwtjes.  

--------------

Download hier de printbare sjablonen voor Actie 2 'Vensterverhaal' (A4 pdf's): 

Eekhoorn in papieren vlieger langs de huizen

Deel je passie doorheen de straat

Gezinsportret

Ijsjes

Vrolijke dieren doorheen de straat