Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Hoe kan het dat vluchten soms overboekt worden? Welke stappen moet een asielzoeker doorlopen om een asielaanvraag te doen? Hoe werkt een beleggingshypotheek? Wat gebeurt er achter de schermen als je iets opzoekt op Google? Waarom kent de Belgische belastingaangifte 885 codes en de Nederlandse 50? Waarom heeft Tinder er alle belang bij dat je nét niét je perfecte match vindt? Waarom is het niet zo evident om energie te halen uit het voortdurende klotsen van zeegolven? Als je het idee hebt dat onze samenleving steeds complexer wordt: je bent niet de enige.

Om bureaucratie terug te kunnen dringen, om procedures menselijker te maken, om je politiek te kunnen engageren en om te kunnen bepalen in hoeverre technologische ontwikkelingen wenselijk zijn, is het belangrijk om te begrijpen Hoe Dingen Werken.

Daarom organiseert Curieus i.s.m. Selma Franssen Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd, o.a. in Gent, Oostende, Brussel, Oostende, Leuven... Tijdens een sessie MDMU geven we het woord aan een aantal experten die weten wat wij niet weten, vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. Kennis is macht, en na deze explainersessies ga je gegarandeerd slimmer naar huis. Selma Franssen is telkens leergierige moderator van dienst. 

Je vindt Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd ook op facebook

Kan je de sessies niet live volgen? Check onze podcast Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd en beluister de afleveringen achteraf (via SpotifyApple Podcast of Soundcloud).