VOLTA 2019 met stevig gitaargeweld, een filosofische theatervoorstelling en een pittig dansfeestje

  • 05/03/2019

Na 10 jaar (feest!) is VOLTA uitgegroeid tot een vaste waarde in het muzieklandschap. Stonden al op het podium in de legendarische Concertzaal: Intergalactic Lovers, Selah Sue, Sons of Kemet, Daan, The Van Jets, Absynthe Minded, Gabriel Rios, SX, Raketkanon, Warhaus, Het Zesde Metaal ... Niet zelden muzikaal toptalent op het randje van de grote doorbraak …

En we keren voor deze 11e editie terug naar onze geliefde Vooruit. Voor een filosofische theatervoorstelling van Laura Van Dolron & de Koe, het stevige gitaargeweld van de jonge SONS, en een pittig feestje (met DJ Lara Chedraoui en Shizzle Le Sauvage) om de Nacht van de Arbeid met dansbeentjes in te duiken.

SONS 
SONS staat voor driftige, nerveuze garagerock die je vervoert naar dat ene gitzwarte hoekje in je schedel waar je onder een blacklight je beker bier uit elkaar voelt dreunen. Gekroond tot winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2018’ zijn ze vastbesloten elk podium in lichterlaaie te zetten.LAURA VAN DOLRON & DE KOE / EEN ANTWOORD OP ALLE VRAGEN 

Laura van Dolron bouwt een safe space voor vragen in een laboratorium vol antwoorden. Bijgestaan door acteur en schrijver Willem de Wolf (de KOE) muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) nodigt zij haar publiek uit een vraag op te schrijven. De vragen vormen de basis voor een voorstelling die elke avond live wordt gecomponeerd, op het scherpst van de snede, met humor maar ook met de ambitie om de antwoorden te vinden die het publiek verdient!

Een filosofisch theaterconcert vol zoeken en vinden, vol hoop en wanhoop, en uiteindelijk is er misschien een antwoord dat alle vragen overstijgt.


DJ LARA CHEDRAOUI 

De frontvrouw van Intergalactic Lovers beklom al tweemaal ons VOLTA-podium, dit keer laat ze de boxen knallen van achter de draaitafel. Een funky set waarbij je hoofd en lijf van het ene decennium naar het andere tollen. Een opzwepende mix van beats en soul, tijdloze classics en nieuwe zottigheden. 

(foto Lara © Jens Mollenvanger)


SHIZZLE LE SAUVAGE 

De tijger én lovechild van het Gentse nachtleven die zelfs een file op haar funky grondvesten kan doen daveren. Tickets & info? Hier zo!