The Empty Bridal Shop

  • 12/09/2019

Giving is not just about making a donation. It is about making a difference.

Real Brides vzw is het geesteskind van Ruth Vanderfaeillie en Jarne April. Het is een vzw bruidswinkel die gedoneerde bruidsjurken en avondjurken aan lage prijzen verkoopt. 60% van de opbrengst gaat naar vrouw ondersteunende goede doelen. Real Brides geeft vrouwen met een kleiner budget en ecologisch-minded brides-to-be, de kans in dé jurk van hun dromen te trouwen. Geef je trouwjurk een tweede leven!

In 2015 organiseerde Curieus vzw zijn allereerste Empty Shop. The Empty Shop is een winkel met lege kasten en kale paspoppen, die we vullen met jouw kledinggiften. We starten elke ochtend met een lege winkel, en toveren hem elke dag opnieuw om tot de mooiste kledingboetiek. Curieus vzw is in België al lang niet meer aan zijn proefstuk toe en organiseerde ondertussen reeds tientallen Empty Shops en Empty Book Shops in Vlaanderen en Brussel.  

De ‘Gingers’, Virginie en Joke delen hun passie voor ecologisch geteelde bloemen en toveren elke bijzondere gelegenheid om tot een feeëriek feest decor met bloemen van eigen veld, geteeld met respect voor natuur en omgeving.

Deze drie organisaties vonden elkaar in hun enthousiasme en liefde voor onze aardbol en brengen jullie: The Empty Bridal Shop! Met velen zeggen we “Ja”, “Ja, tegen een levenslange verbintenis tot de dood ons scheidt”, maar ook “Yes to the dress”.

Was jouw trouwdag de mooiste dag van je leven en wil je iemand anders dit ook gunnen? Ben je je aan het verdiepen in een minimalistische levensstijl en is ontspullen je nieuwe hobby? Hangt je jurk gewoon stof te vergaren? 

Doneer je trouwkleed aan “The Empty Bridal Shop” en wij zorgen voor een unieke geef-ervaring. Niet alleen geef je een bruid de kans om de dag van haar leven te beleven tegen een faire prijs, daarenboven steun je Think Pink, ANBN, Cherut en Moeders voor Moeders, die 60% van de opbrengst krijgen.

Kom ons op 13 oktober op de I do, I do trouwbeurs voor een donatie of koopje zoeken. Indien je graag een vroegere donatie doet van je jurk, stuur dan een mailtje naar info@realbrides.org of info.antwerpen@curieus.be