Tapas 2021 - het programma!

  • 01/03/2021

Tijdens de Week van de Vrijwilliger, van 1 t.e.m. 6 maart, brengen we onze jaarlijkse ontmoetingsdag naar een scherm in jouw buurt.
Workshops, inspiratiefilmpjes, een lezing en elkaar virtueel ontmoeten, het staat allemaal op het programma.

Schrijf je hier in en ontvang een goodiebag!

  • Maandag 1 maart - 19u00

Curieus wordt in een nieuw jasje gestoken en dat willen we jullie in première meegeven. We lanceren de kersverse huisstijl, gevolgd door een Q&A met team communicatie.

  • Dinsdag 2 maart - 19u00

'Van mening verschillen, een handleiding'

Echt eenvoudig is het niet, van mening verschillen. En het lijkt wel alsof we het steeds moeilijker vinden. Gooi een stelling over om het even welk maatschappelijk thema in een groep en de kans is groot dat we elkaar als een bende overstreste chimpansees met uitwerpselen beginnen te bekogelen. Die debatten zijn zelden constructief.

Wat doe je eraan? Tijdens deze lezing geeft Ruben Mersch je concrete tips die helpen om een meningsverschil om te zetten in een constructief debat. Hij leert je niet alleen hoe je de ander kunt overtuigen maar ook hoe je samen op zoek kunt gaan naar de best mogelijke oplossing. Iedereen draagt oogkleppen. In een goed debat slagen we erin om elkaars oogkleppen af te zetten.

  • Woensdag 3 maart

19u00 - 20u30: workshop podcasts (VOLZET)

Schrijver en audiomaker Yelena Schmitz leert jou tips en tricks om zelf een podcast te maken.

19u30 - 21u00: workshop storytelling (VOLZET)

Samir El Hadaoui zet storytelling in als middel om mensen te verbinden. Hoe doe je dat in jouw buurt?

  • Donderdag 4 maart - 19u00

Leer de meest recente projecten van Curieus kennen en stel jouw praktische vragen over het opzetten van een lokale versie in jouw gemeente. 100In1Day, De Zin van mijn Leven, Talk of the Town en Buiten de lijntjes geven jou zeker inspiratie voor een grote of kleine activiteit.

  • Vrijdag 5 maart - 19u00

We laten jullie, onze community, aan het woord. Selma Franssen, auteur en freelance journalist, leidt alles in goede banen.

  • Zaterdag 6 maart - 19u00

We willen niets liever dan jullie in het echt ontmoeten maar helaas komt maart daarvoor te vroeg. Daarom een online alternatief: Project Arrow! In dit spel staan verbinding en samenwerking centraal, het is dus helemaal op het lijf van Curieus geschreven. 

Het verhaal is toepasselijk. De wereld verkeert in een crisissituatie van ongekende omvang. Het is aan de wereldleiders om dit snel op te lossen. Echter, in het verleden is gebleken dat zij eigenlijk helemaal niet goed met elkaar overweg kunnen. Om ervoor te zorgen dat de wereld niet vergaat, heeft een team specialisten een online tool ontwikkeld, genaamd ‘Project Arrow’. Hiermee kunnen de wereldleiders op een efficiënte en vakkundige manier elkaars kwaliteiten ontdekken en deze inzetten in een race tegen de klok.

In teams van 4 à 5 personen, waarin de spelers digitaal verbonden zijn, gaan jullie de strijd met elkaar aan. Iedere speler binnen een team is één van de bekende wereldleiders, zoals: Joe Biden, Vladimir Putin, Xi Jin Ping, Angela Merkel of Boris Johnson. Zorg dat je optimaal gebruik maakt van elkaars kwaliteiten, scoor zoveel mogelijk punten en jullie komen als winnend team uit de strijd!

Een programma waar wij alvast naar uitkijken en jullie hopelijk ook! 

Schrijf je in en dan zien we elkaar online tijdens Tapas 2021!