Tapas 2019 in Tervuren

  • 22/10/2018

TAPAS 2019 IN TERVUREN

TAPAS, ons vast recept voor een inspiratievolle Curieusdag, vindt dit jaar plaats in Tervuren. We ontvangen jou heel graag in het vernieuwde AfricaMuseum  op zaterdag 23 februari vanaf 10 uur.

Voel de inspiratie borrelen tijdens één van de workshops, smul van het uitgebreide buffet in bistro Dembo en ontdek in de namiddag met een rondleiding in het prachtige museum of het een forse ommezwaai heeft gemaakt, zowel inhoudelijk als uiterlijk.

Een bezoek aan Dr. Joris en verpleegsters Marijke & Carolien

Je Curieusgroep is misschien niet in topvorm. Een kleine verkoudheid of een ingegroeide teennagel? Lijkt het ernstiger? Een gebroken wervel of ontstoken spataders? Geen nood! Dokter Joris is er. Vorig jaar konden we genieten van vrijwilligersexpert Joris Piot en zijn lezing over levensfases van vrijwilligersgroepen. Dit jaar geven we je de gelegenheid om op consultatie tekomen bij Dr. Joris.  Krijg een op maat gemaakt advies over je Curieusgroep en  je kan er weer helemaal tegenaan. Bij kleinere ongemakken (administratie, GDPR, verzekering…) kan je terecht bij de assistenten Marijke en Carolien.

Erover praten helpt ;-)


Een blik over het muurtje

Je wil aan de slag gaan met Curieus in een dorp of gemeente: hoe pak je het aan & hoe doen anderen het in niet-stedelijk gebied?  In deze workshop krijg je tal van tips, inspiratie en good practices’

Vind je niet altijd hoe je de Curieus-projecten kan vertalen naar jouw buurt? Wil je de eigenzinnigheid van jouw werelddorp in de verf zetten? Vraag je je af hoe andere verenigingen het aanpakken in landelijk gebied? Dan is deze workshop iets voor jou! We kijken over het muurtje van andere verenigingen en luisteren naar hun succesformules en hun do's en dont's en wisselen onderling ervaringen uit. We weten bij Curieus dat België/ Vlaanderen/ Brussel een lappendeken is en dat elke buurt, dorp, gemeente zijn karakter heeft. Hoe zorgen we ervoor dat die eigenheid zijn plek krijgt in het sociaal-cultureel werk en jullie activiteiten?


Betergem 2038

Fast Forward naar het jaar 2038. We zitten in Betergem, een bloeiende stad. Als lid van een burgercommissie neem je , met de nodige dosis humor, samen beslissingen over de aanpak van uitdagingen waar Betergem voor staat in 2038. Denk mee over thema's zoals  voeding, wonen, werken, geld & zorg. 


WAT STAAT ER OP DE AGENDA?
10u00: Allen welgekomen. Een kopje koffie & tasje thee staan klaar!
10u30: Curieus 2019: wie, wat, waar, wanneer, hoe?
11u00: Tijd voor actie in de workshops!
12u30: Bon appetit!
14:00: De opmerkzame kanttekeningen van Sabine Ingabire, columniste, freelance journaliste, mensenrechtenactiviste en public speaker.       
14:30: Verwondering tijdens de rondleiding in het Africamuseum.
16:00: Tijd voor een drankje en een babbel! En een interessante uitleiding door de enige echte Guido Gryseels, directeur Africamuseum.

Een programma om naar uit te kijken, niet? Noteer het in je agenda, hang het aan je koelkast, maak een knoop in je zakdoek, ... maar schrijf je vooral snel in via deze link en wees al zeker van jouw plaatsje tijdens deze inspiratievolle dag!