Nog meer Moeilijke Dingen (online) Makkelijk Uitgelegd

  • 25/05/2020


Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 

Hoe gaat de mode-industrie om met de coronacrisis?

Zit die joggingbroek nog lekker? In tijden van corona hebben we duidelijk minder nood aan shoppen. Dat voelen ook de winkels, de merken en - niet te vergeten - de mensen die onze kleren in elkaar stikken. 

Journalist Sarah Vandoorne legt uit hoe de mode-industrie omgaat met de coronacrisis. Hoe kunnen kledingarbeiders de crisis heelhuids doorkomen als merken bestellingen zonder pardon annuleren? En zal de industrie (en wij als consumenten) hier lessen uit trekken? 

In onze eerste aflevering van juni, laten we journaliste Sarah Vandoorne aan het woord. Sarah Vandoorne specialiseert zich in een eerlijkere textielindustrie. Duurzaamheid is haar stokpaardje, maar meestal schrijft ze over onrecht en (on)macht, van katoenplantage tot kleerkast. Eerder maakte ze reportages in Bangladesh, Indonesië en Marokko. Nu volgt ze vanuit Argentinië de impact van COVID-19 op deze sector op de voet. Meer op haar website, ontketening.be.

 

Op 10 juni 2020: Wat betekent de coronacrisis voor landen in Afrika? met Ama van Dantzig (https://www.curieus.be/kalender/891/moeilijke-dingen-online-makkelijk-uitgelegd)

Op 17 juni 2020: Is de droogtecrisis de volgende crisis? met Marijke Huysmans (https://www.curieus.be/kalender/892/moeilijke-dingen-online-makkelijk-uitgelegd)

Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus en Selma Franssen