5de Festival van de Gelijkheid gelanceerd!

  • 09/10/2017

Ga in debat met Herman Van Goethem en Laila Ben Allal over nationalisme. Laat je gloednieuwe roman signeren door Marek Šindelka. Gooi hokjes overboord met Natalia en Carll Cneut. Deel je liefde voor woord met Mustafa Kör en andere lezers in de Boekenclub. Diep een meesterwerk op uit je boekenkast en schenk het aan The Empty Bookshop. Word opstandig van de docu I am not your negro. Laat je omver blazen door de straffe podiumbeesten van ‘Nuff Said. Deel je eigen heerlijk gênante mislukking op #faalverhaal. Word even stil door de kwetsbare getuigenis van Mohamed El Bachiri en Nabila Mazouz. Laat je ontroeren door de chemie op het podium tussen Aeham Ahmad en Spinvis. Verklaar jouw crush de liefde in het Liefdesnest op de tonen van Charlotte Adigéry . Ontdek de brandend actuele kortfilms van Raoul Servais en verbaas je erover dat ze een halve eeuw oud zijn. Nomineer jouw geknipte ambassadeur voor de mensenrechten. Nestel je in de huiskamer met Martin Heylen, Guinevere Claeys en Francesca Vanthielen. Haal je pen boven bij de schrijfmarathon van Amnesty International. Droom samen met Nadia Fadil en Rachida Lamrabet over meer gelijkheid. Praat na en maak nieuwe vrienden in het Festivalcafé. En dans de benen van onder je lijf op de afterparty.

Hokjes overboord gooien en gelijkheid in het licht zetten, is de motor voor het Festival van de Gelijkheid sinds 2013.

Op 14+15+16 december 2017, wanneer de eerste winterprik zich laat voelen, palmt Curieus opnieuw Gent in voor het vijfde Festival van de Gelijkheid. Drie dagen en nachten lang streven we naar gelijkheid, diversiteit en verbondenheid met een programma vol panels, sofababbels, documentaires, films, boekenclubs, muziek, poëzie en slam, inspiratie, expo, do it yourself, illustratie, street art, geef- en ruilinitiatieven, theater, performance …

We doen dat niet alleen in de Gentse Vooruit. Ook in Sphinx Cinema, Triodos Bank, het Geuzenhuis, de Handelsbeurs en NEST kan je ons vinden. Het volledige programma vind je op www.festivalgelijkheid.be.

Opgelet! Schrijf je op voorhand in voor de panelgesprekken, Festivalbabbels, documentaires, boekenclubs, voor Liefdesnest, #faalverhaal en het kinderprogramma. Dat doe jij bij de programmablokjes. De plaatsen zijn beperkt.

Enkel de optredens van Spinvis, ‘Nuff Said, Kamyon, Tutti Fratelli zijn betalend. Je vindt de ticketlink in de verschillende programmablokje op www.festivalgelijkheid.be.