Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd // Online

  • 05/05/2020

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Elke donderdag in mei om 19:00 duidt een van onze MDMU-experten via Facebook Live op de FB-pagine van deBuren een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis. Daarna is er tijd voor jouw vragen. Mail ons je vragen op voorhand

Kan je de sessies niet live volgen? Check onze podcast Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd en beluister de afleveringen achteraf (via SpotifyApple Podcast of Soundcloud).



Elisabeth Timmermans // Daten in tijden van corona, hoe werkt dat? 

Tijdens deze livesessie vertelt dr. Elisabeth Timmermans je alles over online daten in tijden van corona. Hoe begin je aan zo’n virtuele date? Zijn de virtuele regels anders dan de offline dating regels? Wat zijn de gevaren van sexting? En wat moet je doen als je geghost wordt?

Momenteel verzamelt Elisabeth volop data voor een onderzoek over relaties in dit coronatijdperk: neem hier deel aan de survey.

Donderdag 7 mei 2020 // 19 > 19.30 uur

Simon(e) van Saarloos // Wat betekent non-monogamie als je in quarantaine zit? 

Tijdens deze livesessie reflecteert schrijver en filosoof Simon(e) van Saarloos op non-monogamie in een monogame tijd. Met covid-19 wordt monogamie opnieuw als biologisch noodzakelijk bestendigd: het helpt tegen de verspreiding van het virus. Hoe verzetten we ons hiertegen en waarom zouden we dat doen?

Donderdag 14 mei 2020 // 19 > 19.30 uur
 

Filip Keymeulen // Wat met 'blijf in uw kot' voor daklozen? 

Wat betekent 'Blijf in uw kot' voor daklozen? We vragen het aan Filip Keymeulen, straathoekwerker bij Diogenes vzw. Zijn organisatie focust op daklozen in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. In hun werking streven zij ernaar om een brug te slaan tussen straatbewoners en de rest van de samenleving.  

Donderdag 21 mei 2020 // 19 > 19.30 uur


Bieke Purnelle // Wat is de impact van crisissen op genderverhoudingen? 

Tijdens deze livesessie reflecteert journaliste, columniste en bestuurder Bieke Purnelle over de impact van deze en andere crisissen op genderverhoudingen. Bieke werkt als co-directeur voor RoSa, het kenniscentrum voor gender, feminisme en gelijke kansen.  

Donderdag 28 mei 2020 // 19 > 19.30 uur