100in1Day Belgium: het menu!

  • 11/02/2021

Op zaterdag 26 juni 2021 vindt de derde editie plaats van 100in1Day Belgium, het feest van de actieve burger. We gaan voor 100 positieve & creatieve acties in Vlaanderen en Brussel op één dag. Je leest alles over de derde editie van 100In1Day Belgium in deze publicatie.

Doe met ons mee en organiseer een actie op je favoriete pleintje, in je straat of elders in je gemeente of stad. Schrijf je hier in!

Op het 100in1Day-menu staan 3 acties:

  1. Een eigen idee of actie. Zet jouw buurt verbindend idee om in daden! Bekijk zeker even onze databank boordevol tips voor de uitwerking van geniale lokale ideeën: www.geniaallokaal.be 
  2. Vensterverhaal: je gaat met je buren aan de slag met de gevelramen in je straat. Laat een gedicht (Anneleen Van Offel schreef het vensterverhaal ‘Sluimertijd’ in opdracht van Curieus) of een tekening doorlopen doorheen je straat. 
  3. DIY Geocaching: geocaching is hot! Je gaat via coördinaten op je gsm op zoek naar ‘caches’ of ‘schatten’. Het leuke is dat je ook zelf schatten kan maken en verstoppen. Curieus geeft je de nodige tips & tricks. Doe mee met deze out-of-the-box geocaching!

Op de 100In1Day Belgium facebookpagina vind je ook meer info. 


------------

Download hieronder de printbare sjablonen voor 'Vensterverhaal' (A4 pdf's): 

EEKHOORN IN PAPIEREN VLIEGER LANGS DE HUIZEN:

DEEL JE PASSIE DOORHEEN DE STRAAT:

GEZINSPORTRET:

IJSJES:

VROLIJKE DIEREN DOORHEEN DE STRAAT: