Man Made - Belgische première + nagesprek

  • 08/05/2019

Echte mannen zijn stoïcijns, sterk, huilen nooit en staan stevig in hun schoenen. In haar nieuwe documentaire - Man Made - onderzoekt Sunny Bergman de maatschappelijke ideeën rond mannelijkheid. Wat wordt beschouwd als typisch mannelijk en hoe komen deze stereotypen tot stand? Hebben mannen onder deze ideeën te lijden?

Sunny Bergman: "Uit mijn persoonlijk filmessay blijkt dat kwetsbare emoties als angst en verdriet nog altijd worden gezien als slap en niet mannelijk. Het lijkt erop dat door emoties te onderdrukken mannen zich eigenlijk niet kunnen ontwikkelen tot een volwaardig mens die empathisch is naar anderen toe. En voordat ik allemaal boze mannen aan de lijn krijg: Man Made is een analyse van het construct mannelijkheid, geen kritiek op de individuele man."

DeBuren vertoont samen met Curieus, Furia en RoSa vzw de Belgische première van Man Made in Cinema Zed Leuven. Op 14 mei kan je om 20u de film bijwonen om nadien, samen met moderator Ama Koranteng-Kumi, in gesprek te gaan met filmmaker Sunny Bergman. Dat het interessant wordt, daar zijn we zeker van. Lees het interview in De Standaard met Sunny Bergman er al maar op na!

Bestel hier snel je tickets!