Landverhuizers on the move

  • 27/06/2018

Iedereen kent wel een vriend, collega, nicht of neef die België verruilde voor het dichte of verre buitenland. Landverhuizers. Ze lieten hun vertrouwde stek achter zich, trokken één of meerdere grenzen over en bouwden een nieuwe thuis op in een ander land.

“Hoe fijn zou het zijn om deze mensen te verrassen met een poëtisch postkaartje?” dacht podiumdichter Carmien Michels. Een van haar beste vriendinnen verhuisde dit jaar naar Colombia. Ze kroop in haar pen en schreef het gloednieuwe gedicht “Landverhuizers”. Uitgeverij Polis en Curieus vzw sloegen de handen in elkaar en drukten het prachtige gedicht op duizenden postkaartjes.

Pop-up-postkantoren (zeg dat eens 10x foutloos na elkaar : - ) en ophaalpunten

Carmien Michels deelt bij optredens steevast postkaartjes uit. Ook in verschillende boekhandels (BARBÓÉK in Leuven, De Reyghere in Brugge, Limerick in Gent, Cronopio in Antwerpen) en koffiebars (Franz Gustav in Gent) vind je deze postkaartjes waarmee je jouw favoriete Landverhuizers kan verrassen. Maar er is meer. Curieus bouwt ook een pop-up-postkantoor, waar je meteen ook jouw geschreven kaartje kan opsturen. De komende maanden vind je het LANDVERHUIZERS-POSTKANTOOR op:

26/8 Cultuurmarkt (Antwerpen)
22/9 Gelijkheid on Tour (Leuven)
23/9 Red Star Line Museum (Antwerpen)
6 en 7/10 Untsettled - Kaap. (Brugge & Oostende)
13 + 14  + 15/12 Festival van de Gelijkheid (Gent)

Kom zeker even langs in ons postkantoor en doe meteen je geschreven kaartje op de bus. 

Van Bamako tot Wellington

We willen heel graag in kaart brengen waar al die poëziekaartjes terechtkomen. Daarom roepen we mensen op om via sociale media met #landverhuizers te delen wanneer ze er eentje ontvangen. Migratie is van overal en alle tijden. Deze actie triggert om even stil te staan bij hoe we allemaal een geschiedenis hebben van onderweg zijn, op zoek naar een warm nest en een veilige thuis, hoe we allemaal belang hechten aan onze roots en familiebanden.