JAZZ - Jongeren aan zet/zeg

  • 31/01/2019

KICK OF JAZZ
ZATERDAG 16 MAART - 13u30 - BRONKS - BRUSSEL


Het Festival van de Gelijkheid geeft jongeren de kans om een stuk van het volgende Festival mee vorm te geven. Wil je meewerken aan JAZZ?
Schrijf je in voor de Kick Off op 16/3, via jazz@curieus.be


Baal je er ook van wanneer oude knarren ‘de jeugd van tegenwoordig’ verwend en onverschillig noemen?  Troost je, mensen die zeuren over de luie en zelfingenomen bosbrossende jeugd, het is zo oud als de straat. Socrates kreeg 2400 jaar geleden ook al op zijn kop door Plato, omdat zijn generatie zogezegd respectloos en arrogant was. 

Curieus doet niet mee aan die negativiteit. Ons lijkt het alsof jongeren vandaag net veel méér wakker liggen van de grote maatschappelijke uitdagingen op ons mondiaal pad, de klimaatopwarming voorop. Jongeren zetten maar al te graag die verontwaardiging om in positieve reële acties, terwijl ze hun medeburgers én politici een energieke shot onder de kont geven. Op het Festival van de Gelijkheid gaven we inspirerende jongeren dan ook al vaker het woord en een forum om hun engagement te delen. 

We nodigen jongeren uit om een stuk van het programma helemaal zelf in te vullen. En dus zijn we op zoek naar jonge stemmen die deze kans willen grijpen en aan de slag willen gaan met hun bezorgdheid over klimaatopwarming, armoede, milieuvervuiling, het ontbreken van een menswaardig vluchtelingenbeleid, discriminatie, het failliet van de democratie, onderwijs ... Want Curieus vindt het hoog tijd voor Jongeren Aan Zeg/Zet.


Ben je 25 of jonger
en wil je met ons het komende jaar mee op pad? 

Kom dan naar de kick-off van JAZZ (Jongeren Aan Zet/Zeg)

op zaterdag 16 maart 2019
in BRONKS Brussel 
13.30 > 17 uur

We gaan er de koppen een eerste keer bij elkaar steken, wilde dromen delen en mooie plannen smeden.  Een overzichtje van de dag:

  • 13.30 u: welkom en korte kennismaking
  • 14 u: start programma
    • 10 min * Het traject Jongeren Aan Zeg/Zet: 
    • 10 min * Het festival van de Gelijkheid: overview 
    • 2 u * Worldcafé Festival 2019  met dromen over content, formats, people, locations ... voor het Festival
  • 17 u: What’s next - verdere afspraken

Tot dan!

YES! Count me in >>>> jazz@curieus.be