Hoog bezoek bij de Gentse première van Marquette Park

  • 05/12/2017

We must live together as brothers or perish together as fools.
Dr. Martin Luther King Jr.


De Amerikaanse dichter/performer Amir Sulaiman, nodigde de Belgische funkband BRZZVLL in 2016 uit om samen met hem op te treden op het festival ‘Takin' it to the Streets’ in Marquette Park, het park in Chicago waar Martin Luther King in 1966 zijn legendarische mars voor burgerrechten hield.

Documentairemaker Sam Ostyn vergezelde BRZZVLL op deze concerttrip, en volgde hun frontman Vincent Brijs en dichter Amir Sulaiman tijdens hun zoektocht naar het sociale verhaal achter IMAN, de vrijwilligersorganisatie die ‘Takin’ it to the Streets’ organiseert. 

Het eindresultaat is een poëtische documentaire waaraan een bijzonder sterk gevoel van betrokkenheid kleeft. De documentaire vat de schoonheid van het kleine, het alledaagse. Het geloof in menselijkheid en samenleven, zowel hier als in Chicago, en de belangrijke rol die kunst daarin speelt, staat centraal.

Azhar Usman ("de grappigste Amerikaanse moslim" volgens CNN ... en wie zijn wij om dat tegen te spreken? :) zal erbij zijn en de film inleiden. 

Meer info over de film? Hier zo. 
Marquette Park is een film van 'Nuff Said. Een avondje 'Nuff Said meepikken? Wat een geluk, dat kan op het Festival :-)