Het Festival van ... Jozefien Daelemans

  • 04/11/2019

Wij vroegen Jozefien Daelemans (Hoofdredacteur Charlie Magazine) haar 3 favorieten uit het festivalprogramma op te lijsten:

Moelijke dingen, makkelijk uitgelegd op zaterdag

De wereld vandaag is complex. Daarom hou ik van dit concept van Selma Franssen. Vooral de sessie van zaterdag spreekt me aan. Aurélie Van de Peer legt alles uit over empathie, Beate Volker verklaart hoe het komt dat jouw vrienden altijd meer vrienden hebben dan jijzelf en Nozizwe Dube vertelt wat intersectioneel feminisme is.

The Man Squad, Een interactieve performance over mannelijkheid

Deze voorstelling wil ik al heel lang zien. Danny Bouman, Arbi El Ayachi, Vincent Van Meenen, Jaouad  Alloul en Rashif El Kaoui vragen zich af wat het betekent om een man te zijn in onze huidige samenleving. Als moeder van 2 tienerzonen die in reclame en films allerlei manbeelden te zien krijgen, ben ik hier enorm door geboeid.

Voorbij de witte onschuld, Gloria Wekker

Ik heb al veel gehoord en gelezen over Gloria Wekker. En dan vooral ook de boze reacties die haar boek en lezingen teweegbrengen bij een deel witte mensen. Benieuwd dus naar haar lezing en het nagesprek met Sabrine Ingabire  en Petra Van Brabandt.