Guten Morgen, Berlin

  • 23/04/2019


30 jaar na de val van de Berlijnse Muur - en minstens even historisch: 10 jaar na onze allereerste Curieusreis - trekt Curieus er half september 2019 opnieuw op uit. Samen met een groep vrijwilligers bezoeken we bruisend Berlijn. Een complexe stad vol contrasten, die uitdaagt en doet nadenken. Een hippe en hedendaagse stad die niet wegloopt van zijn heftige herinneringen, maar ze een plaats probeert te geven. Een groene stad die ook op cultureel en artistiek vlak de toon zet en prikkelt. Een weerbare stad die zijn eigen grenzen zelfbewust van zich heeft afgeschud. Een gelaagde stad vol geschiedenis en wilde toekomstdromen. Jawohl, Wilkommen in Berlijn, dé Europese metropool!

We beleven vier dagen en drie nachten in Berlijn. Smeer je kuiten in, want we gaan flink stappen. Doorheen de verschillende wijken met hun eigen karakter, langs de littekens van een stad die meer dan 40 jaar verdeeld was. We bezoeken het kleine, maar krachtige Berliner Mauer Gedenkstädte en dwalen langs de Eastside Gallery, ontdekken de verrassende invulling van het voormalige vliegveld Tempelhof  … En ja, we zorgen dat er meer is dan enkel braadworsten om de innerlijke mens aan te sterken ;-)

Wie erbij was tijdens de vorige Curieusreizen naar Sarajavo, Athene, Madrid … weet ongetwijfeld hoe een Curieusreis jou sterkt met brainfood, emotioneel een beetje overhoop haalt en de mensen die je pad kruisen zich onvermijdelijk naar je hart boren. Laat Berlijn hetzelfde met jou doen.CONCREET

We reizen naar Berlijn op vrijdag 13 september 2019 en keren terug naar België op maandag 16 september 2019. We reizen met de trein en overnachten in hotel IBIS STYLES BERLIN CITY OST


13/09/2019: BRUSSEL Zuid 8u23 - BERLIN Hauptbahnhof 15u05

16/09/2019: BERLIN Hauptbanhof  12u50 - BRUSSEL Zuid 19u35

In de prijs van 460 euro (540 euro voor een enkele kamer) is inbegrepen: treinreis heen en terug (Brussel-Zuid - Berlijn), 3 overnachtingen met ontbijt, diner op vrijdag, lunch op zaterdag en zondag. Alle wandelingen en daguitstappen o.a. met Alternative Berlin + toegang tot musea.

INSCHRIJVEN?

Inschrijven voor de Curieusreis kan vanaf woensdag 8 mei 2019 10 uur, via een mail naar ons Marijke (marijke.vertommen@curieus.be).

Wees er tijdig bij, de plaatsten zijn beperkt … En de belangstelling voor de Curieusreis heeft na enkele jaren de allures van de stormloop op Tomorrowland-tickets aangenomen.


PROGRAMMA

Vrijdag 13/9
Vertrek in Brussel-Zuid om 8u23
Aankomst in Keulen om 10u15 - overstap
Vertrek om 10u48 naar Berlijn
Aankomst in Berlijn Hauptbahnhof om 15u05
Transfer met de metro naar het hotel en check in
Bezoek aan de East side gallery
Gezamenlijk diner (inbegrepen)
Vrije avond

Zaterdag 14/9
Wandeling door berlijn
Gezamenlijke lunch (inbegrepen)
Bezoek Gedenkstätte Berliner Mauer
Vrij avondmaal
Vrije avond

Zondag 15/9
Wandeling door Berlijn (thema koude oorlog)
Gezamenlijke lunch (inbegrepen)
Bezoek aan Topografie des Terrors en aan de vroegere luchthaven Tempelhof
Vrij avondmaal
Vrije avond

Maandag 16/09
Uitchecken en vrije voormiddag
11u30 afspraak aan het hotel en transfer naar het station
Vertrek in Berlijn Hauptbahnhof om 12u50
Aankomst in Keulen om 17u09 - overstap
Vertrek om 17u43 naar Brussel
Aankomst in Brussel-Zuid om 19u35