Gelijkheid on tour! Countdown naar onze Festivaldag in Leuven

  • 26/08/2018

"Door alleen wat likes op Facebook te geven, ga je de wereld niet veranderen" dixit schrijver Tom Lanoye. En dus nodigen we dit feestbeest (60 jaar, hoera!) uit in onze sofa voor een Festivalbabbel met schrijfster Dalilla Hermans. Een Festivalbabbel over engagement en dialoog. Over opgroeien in een warm nest en hoe de juiste persoon op het juiste moment een duwtje in de rug kan betekenen. Over het thuisgevoel en inspirerende ontmoetingen.

Ik schrijf meteen in voor de sofababbel van Tom Lanoye & Dalilla Hermans.

 Waarom kunnen we onze klok gelijk zetten op het boerkinidebat bij zomertijd? Waarom staren we ons blind op de geloofsovertuiging van mensen, terwijl wij toch zo veel meer zijn dan dat ene laagje uit die lasagne die onze identiteit is? Een debat over burgerschap in plaats van over identiteit met Betül Demirkoparan, Raymonda Verdyck, Dalilla Hermans, Mohamed Ridouani, Khalid Benhaddou en moderator Ciska Hoet.

Een debat over talenten en een gedeelde toekomst, daar wil ik me meteen voor inschrijven.

 
In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde. Mensen die de lampjes van geparkeerde fietsen die per ongeluk aan zijn blijven staan uit doen, ook al moet je best irritant lang zoeken naar waar dat knopje nou precies zit. Dat is liefde. 
Een voorstelling die je doet lachen door je tranen heen. Dat is Liefhebben van Laura Van Dolron.

Ik koop meteen een kaartje voor de voorstelling Liefhebben door Laura Van Dolron.

 En er is meer!  Een nieuwe editie van Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd (ism Charlie), huisdichter Carmien Michels de muziekvoorstelling (3+) van Shanti, het beweeglandschap van Sporty, de boekenmarkt van Barbóék, jong geweld met veel talent (Vinci, Rewind en DeTroubadours), het postkantoor van Landverhuizers, Rise & Shine de Talentenbeurs, de docu's Doof Kind & Take good care of my baby ... en eten en drinken! :-)

Ontdek het volledige programma HIER

Zaterdag 22 september 2018
HAL 5
LEUVEN
(vlak achter station Leuven - via Locomotievenpad)
vanaf 11 uur