From Molenbeek with love ... Laatste tickets!

  • 27/04/2018

“J’ai besoin qu’on m’aime.” liet Yassin Mrabtifi zich in een interview ontvallen. Maar deze choreograaf en danser geeft ook zelf veel liefde. In zijn eerste soloperformance bijvoorbeeld, From Molenbeek with Love.

Zijn passie voor dans heeft hij onder meer te danken aan de clips van MTV waar hij als klein manneke naar keek. En route kreeg hij ook de liefde voor oriëntaalse dans mee van zijn zussen. Lessen volgde hij nooit, de straat (en bij uitbreiding de Brusselse metrostations) was zijn beste leerschool. Ziedaar de uiteenlopende mix aan invloeden die samenkomt in Yassins eigenzinnige dansstijl: popcultuur, hedendaagse dans, film, gevechtskunsten en hiphop. Het is die meeslepende melange aan urban en hedendaagse dans en stand-up comedy die zich ook in From Molenbeek with Love laat voelen. Yassin staat alleen op het podium, maar gaat wel de dialoog aan met zijn publiek. Over de invloed van kunst op de maatschappij, over identiteit, over de Brusselse gemeenschap, over zijn thuis Molenbeek …

From Molenbeek with Love de eerste soloperformance van de Brusselaar die bekendheid verwierf door zijn performances bij Ultima Vez, het roemrijke gezelschap van Wim Vandekeybus. Hij was hij te zien in Vandekeybus’ voorstellingen Talk to the Demon en Spiritual Unity. Sinds 2016 danst hij ook mee in de herneming van In Spite of Wishing and Wanting. Maar nu komt hij dus naar VOLTA met zijn solo-voorstelling From Molenbeek with Love. Eentje in de categorie mustsee.


Tickets? Die koop je hier


(c) foto Yassin Stanislav Dobak