Filmfestival 7Dagen Sociale Film reikt zijn prijzen uit!

  • 12/11/2018

7Dagen sociale film, dat is een filmfestival maar niet zomaar eentje. 

7dagen sociale film biedt je een selectie van pareltjes die in 2017 niet altijd tot hun recht kwamen in de grote cinemawereld. Hieruit koos de publieksjury de Beste Sociale Film. Voor het eerst hebben we een festivalmeter. Reinhilde Decleir selecteerde eigenzinnige cinema, met straffe linken naar vandaag. Ook verschillende partnerorganisaties programmeerden hun tijdloze favoriet. Laat je verrassen door deze altijd relevante keuze.

Een filmfestival zonder prijsuitreiking, dat kan niet. Trots kondigen we deze prijsbeesten aan:

De Prijs van Verdienste gaat naar Johan Leysen. De Gouden Mira, een ontwerp van Frans Wuytanck, wordt uitgereikt door de Vlaamse vereniging voor Filmkritiek. De Beste Sociale Film haalde bij het publiek de meeste stemmen en gaat naar de cineaste Christina Vandekerckhove voor Rabot.

Van 22 tot en met 28 november 2018, tijdens de eerste koude maand van het jaar, verwarmen we je met 7dagen sociale film. Filmhuis Klappei plakt de beste sociale films en documentaires op het grote scherm. 7 dagen lang houden we je een spiegel van de maatschappij voor met authentieke verhalen. Soms hartverscheurend, vaak hartverwarmend.

7dagen sociale film gaat niet alleen door in Filmhuis Klappei. Ook in BIB Permeke, Out of a box, BIB Vrede en Cinema De National kan je ons vinden.

Heb je een vraag over 7dagen sociale film? Aarzel niet om ons te contacteren.

filmhuis@telenet.be of  03/272 51 10.

Natuurlijk vind je 7dagen sociale film terug op facebook. Liken die handel!