En nu is ons programma compleet ... Beloofd

  • 20/11/2017

Nieuw in het Festivalprogramma


- Mundano - Viva os Catadores - BEELD

Mundano gaf sinds 2007 al meer dan 200 carroças kleur, en zijn graffiti maakte op die manier de vele onzichtbare helden die de Braziliaanse steden proper maken, zichtbaar. ’Pimp my carroça’ deelt Mundano’s ideeën wereldwijd, en verbindt honderden vuilnisophalers, street artists en vrijwilligers van over de hele wereld met elkaar.
Mundano’s opvallende en kleurrijke street art is geen hersenloze eyecandy. Zijn artistieke interventies in de openbare ruimte mikken op de subtiele glimlach van voorbijgangers. Maar meer nog, willen ze vooral de aandacht trekken voor sociale, ecologische, politieke en maatschappelijke pijnpunten.


- Abdalla Al Omari - The Vulnerability Series - BEELD

De Brussels-Syrische kunstenaar Abdalla Al-Omari vereeuwigde machtige wereldleiders Donald Trump, Vladimir Poetin, Kim Jong-il, Angela Merkel, Bashar al-Assad ... op hun kwetsbaarst. Als vluchteling, dakloze of sjofele landloper. Afgepeigerd en geradbraakt, hun hele hebben en houden in een plastic zakje, wachtend op mededogen.
Speciaal voor het Festival van de Gelijkheid selecteert Abdalla 5 werken van deze rake reeks, om op affiche te printen. We bieden ze te koop aan voor € 20/stuk.- Armoede en diensten ... Een vicieuze cirkel? - PANEL

Hoe kunnen bedrijven mensen in armoede van dienst zijn? Wanneer is een product of dienst echt interessant voor mensen in armoede? Kunnen mini-kredieten mensen helpen hun leven terug op de rails te zetten? En tegen welke voorwaarden? Heeft iedereen recht op energie en water en hoe kunnen we mensen in armoede garanderen dat ze daarvan blijvend gebruik kunnen maken?- Is privacy een struikelblok in de strijd tegen terreur? - PANEL

ism Liga voor de Mensenrechten
Wat doet de overheid met alle data die ze verzamelt? Wie heeft toegang tot deze data? Wat is de impact op ons recht op privacy, de vrijheid van meningsuiting, en de democratie? Welke tol willen we betalen voor ‘vermeende’ veiligheid? Heeft niet iedereen iets te verbergen? Zou jij je lief, werk­gever of verzekeraar al jouw berichtjes laten lezen? Je hoeft geen slecht mens te zijn om iets te willen verbergen.- Take good care of my baby - DOCU

Een bijzonder verhaal in een bijzondere setting. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in de Oostendse wijk De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de ‘buitenwereld'. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol. Een première voor Gent.- The survivor - KORTFILM

De Belgische première op het Festival van de Gelijkheid, deze kortfilm van de hand van Gentse publiekslieveling Yahya terryn.


- Yo, tambièn - FILM

ism Vijftact
Een hartroerende film die op lof en warme woorden werd onthaald bij critici en publiek. Wars van alle achterklap en roddels worden Daniel - de eerste Europeaan met het syndroom van Down ooit die een universitaire graad - en de vrijgevochten Laura vrienden. De film kadert in de actie Iedereen een label.


- In search of the changemakers - DOCU

ism Dopper
Filmmaker Sander van Weert gaat op zoek naar de bron van Nepals waterproblematiek. Wat hij vindt zijn changemakers: jonge Nepalezen die in de problemen van hun land kansen zien.


- Liever Sandra dan Samira - BOEKVOORSTELLING

Een Belg, een Marokkaan en een Turk komen op sollicitatiegesprek: het zou het begin van een even flauwe als foute mop kunnen zijn. Maar in het België van vandaag is dit helaas geen grap en speelt afkomst bij het solliciteren nog steeds een rol. Of het nu door hun leeftijd, geslacht, afkomst, fysieke beperking of seksuele oriëntatie is, veel mensen worden benadeeld als ze een job of woning zoeken, uitgaan, winkelen of zelfs gewoon over straat wandelen. In zijn boek Liever Sandra dan Samira gaat Pieter-Paul Verhaeghe niet enkel na hoe dit komt, maar stelt ook concrete maatregelen voor.