Curieus, VFG en Creatief Schrijven lanceren de poëziewedstrijd 'Vensterverzen'

  • 06/04/2021

Curieus trekt voor het derde jaar op rij het internationaal initiatief 100In1Day Belgium. Op zaterdag 26 juni 2021 probeert Curieus opnieuw zoveel mogelijk geëngageerde burgers, organisaties, burgerinitiatieven, ... warm te maken om een verbindende actie te organiseren in de eigen buurt, gemeente of stad. Dit jaar staat er een mooie samenwerking tussen VFG, Creatief Schrijven en Curieus op de 100In1Day-agenda.

Vensterverzen’ is een poëziewedstrijd die voortvloeit uit deze mooie samenwerking. De schrijfwedstrijd enthousiasmeert bewoners van voorzieningen om met taal aan de slag te gaan. Zo voorziet ze binnen de muren van de voorziening een creatief vrijetijdsaanbod met als doel groeien en bijleren. De kandidaten krijgen een creatieve en laagdrempelige schrijfopdracht van een professionele coach en gaan vervolgens aan de slag met het schrijven van hun eigen gedichten. 

Een jury ontfermt zich over alle inzendingen en kiest in totaal 4 voorzieningen uit in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Curieus zorgt ervoor dat de winnende gedichten zullen schitteren op de ramen van de eigen voorziening en op de gevelramen van buurtbewoners. Aan de hand van een uitgestippelde wandeling zullen de bewoners van de voorzieningen, de buurtbewoners en alle sympathisanten een wandeling kunnen maken en de gedichten kunnen bewonderen. Je zal de routekaarten kunnen downloaden op de website van Curieus en op de Facebookpagina van 100In1Day Belgium.

Alle ingezonden gedichten vind je hier en ook een link naar de routes van de vensterverzen in de verschillende provincies.

Foto: Vinnie De Craim. Vzw Rozemarijn, 100In1Day Belgium 2020.