Curieus plant opnieuw een bos!

  • 09/10/2017

Op zaterdag 18 November 2017 plant Curieus het allereerste The Empty Shop bos in het Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo! The Empty Shop op het Festival van de Gelijkheid 2016 bracht 4000 euro op, goed voor 4000 bomen of een bos van 3 voetbalvelden. We kunnen dus zeker wat hulp gebruiken om de boompjes in de grond te steken. Plant je ook mee?

The Empty shop is een winkel met lege kasten en kale paspoppen, die in aanloop naar het Festival van de Gelijkheid dagelijks gevuld werd met kledinggiften en miskopen. Bekenden (o.a. Jani Kazaltis, Isolde Lasoen, Maaike Cafmeyer, Eefje De Visser, Gerda Dendooven, Murielle Scherre en Marijn Devalck) en minder bekenden schonken hun kledingstukken, van truien tot lingerie. Met de opbrengst kunnen we nu een bos planten van 4000 bomen, 2 hectare of 3 voetbalvelden! 

Curieus is helemaal gek op plantdagen! Van 2013 tot 2015 overtuigden we met het BelBos-project meer dan 16.000 mensen om hun oude gsm te schenken aan Curieus. Met de opbrengst van de (correcte) recyclage ervan, plantte Curieus samen met haar vrijwilligers Belbossen (één boom voor één gsm, ondertussen al 16.000 bomen). Op die manier sieren al 12 BelBossen het Vlaamse grondgebied. En nu dus een 13e bos, deze keer niet dankzij jullie gsm’s maar dankzij jullie miskopen.

Zeg het dus al verder en schrijf het in de agenda. Op 18 november planten we 4000 frisgroene boompjes in Het Leen in Eeklo! Trek goede laarzen en warme truien aan. Breng ook een schop en/of spade mee. Tot dan?