Altijd al guerilla-tuinier willen worden?

  • 14/11/2017

Een zaadbom is een onopvallend geheim wapen dat met één slingerbeweging voet aan de grond krijgt. Je dropt een mengeling van klei, aarde en inheemse zaadjes op een braakliggend terrein, en daarna doet de natuur haar ding. Word samen met jouw buren guerrillatuinier en strooi zaadbommen op vergeten plekjes in jouw wijk of straat. En geniet van de kleuren en glimlachjes die daarna groeien.

Volgend voorjaar biedt Curieus een starterspakket zaadbommen aan aan alle lokale groepen die ermee aan de slag willen. Wil je een grijs plekje kleur geven? Wil je een lelijk hoekje in jouw straat opfleuren met bloemen? Wil je de verloedering en zwerfvuil in jouw wijk op een niet-zeurderige manier aan de kaak stellen? Droom je buurt en laat het horen aan Curieus (informatie@curieus.be). We bezorgen je graag 100 zaadbommen.

We kiezen ervoor om aan de slag te gaan met bijenmengsels. Een zadenmengeling samengesteld uit eenjarige planten die veel nectar en pollen produceren en hierdoor veel bijen en vlinders lokken. Je kan de zaadbommen gebruiken van april tot en met juni. De bloemen bloeien dan daarna van juni tot oktober.