7Dagen Sociale Film bijt met eigenzinnige selectie

  • 06/11/2017

Tijdens de 7Dagen Sociale Film kan je in Filmhuis Klappei een divers palet aan sociale film ontdekken. 

Het Filmfestival 7Dagen Sociale Film is brandend actueel. Bekende en minder bekende sociale films staan geprogrammeerd. Film die de klassieke cinema niet haalt, maar die vraagt om gezien te worden. Een eigenzinnige selectie die durft te bijten. Met op vrijdag 1 december focus op censuur. 

We hebben ook twee prijswinnaars!

Ken Loach wint met I, Daniel Blake de Prijs van de Verdienste. Uitgereikt door de Vlaamse Vereniging voor Filmkritiek. Ken Loach staat bekend voor zijn sociaal realistische stijl. Hij sleepte voor I, Daniel Blake zijn tweede Gouden Palm in de wacht en won de BAFTA voor Beste Britse Film. Donderdag 23 november, 20u, auditorium BIB Permeke.

Fabio Wuytack wint met Back to Utopia de Prijs van de Sociale Film. Het 500 jaar oude boek Utopia van Thomas More neemt de kijker mee op een confronteerde tocht door de wereld van vandaag. Beklijvende hedendaagse documentaireverhalen brengen de visionaire ideeën uit het oude boek terug tot leven. Het verhaal begint echter met de verdwijning van een 500 jaar oud exemplaar van Utopia in de grootste maffiaboekendiefstal uit de geschiedenis. Onderzoeksjournalist Alex Dillen (Johan Leysen) tracht het gestolen boek, dat in 2011 in Napels verdween, op het spoor te komen. Vrijdag 24 november, 20 u, auditorium BIB Permeke.

Heel het programma ontdekken? Kijk snel op https://issuu.com/curieusvzw/d...