6 JUNI 2020: dé grote dag van 100In1Day Belgium

  • 21/11/2019

Op 6 juni 2020 vindt de tweede editie van 100In1Day plaats. Op die dag probeert Curieus minstens 100 verbindende culturele acties op poten te zetten in Vlaanderen en Brussel. Honderd acties, zeg je? Jazeker! Maar uiteraard kunnen we dat niet alleen. Lokale Curieusgroepen, geëngageerde buurtbewoners, partnerorganisaties, burgerinitiatieven en iedereen met een positieve ingesteldheid en een hands-on mentaliteit wordt warm gemaakt om mee de handen uit de mouwen te steken.

Zoals we vorig jaar al introduceerden, zal je samen met je buurt kunnen kiezen uit twee acties die wij reeds uitgewerkt hebben en waar je samen met je straat, buurt of wijk op kan intekenen. Heb je zelf een leuk idee voor jouw straat of buurt? Stap dan mee in een brainstormtraject om jouw idee om te zetten in een fijne actie. Curieus zorgt voor de nodige creatieve omkadering.

Oh ja, we zijn trouwens niet de enigen op deze planeet die zo’n feestdag voor de actieve burger opzetten. Als 100in1Day Belgium zijn we deel van een internationale community. Zo vindt er elk jaar ook een 100in1Day plaats in Montréal (Canada), Lima (Peru) en Bogotà (Colombia), om maar enkele steden te noemen. Enkele gemotiveerde Colombianen zijn trouwens de initiatiefnemers van dit prachtige project.

Wil je meedoen? Hou dan zeker de Facebookpagina en deze website in de gaten. Binnenkort lanceren we de creatieve acties waar je op kan intekenen. Heb je een eigen idee dat je graag wil uitwerken? Stuur dan een mailtje naar 100in1day.Belgium@gmail.com.

Neem zeker ook een kijkje op https://www.100in1day.org/, de internationale website van 100In1Day.