Vensterverzen @ vzw Sint-Gerardus

Datum
26/06/2021 - 03/07/2021
Locatie
Sint-Gerardus | Sint-Gerardusdreef 1 , 3590 Diepenbeek
Organisatie
VFG, Creatief Schrijven & Curieus
Contact
peter.driesen@curieus.be
Kostprijs
€0

Vensterverzen’ is een poëziewedstrijd georganiseerd door VFG, Creatief Schrijven in samenwerking met Curieus i.k.v. 100In1Day op 26 juni 2021. De schrijfwedstrijd enthousiasmeerde bewoners van voorzieningen om met taal aan de slag te gaan. Zo voorzag ze binnen de muren van de voorziening een creatief vrijetijdsaanbod met als doel groeien en bijleren. De kandidaten kregen een creatieve en laagdrempelige schrijfopdracht van een professionele coach en gingen vervolgens aan de slag met het schrijven van hun eigen gedichten. 

Een jury ontfermde zich over de 15 inzendingen voor provincie Limburg en koos een winnaar uit: Sint-Gerardus! Sint-Gerardus begeleidt dagelijks 500 personen met een motorische beperking, waaronder 440 kinderen en jongeren en 60 volwassenen. De kinderen, jongeren en volwassenen met een moto­rische beperking staan bij hen centraal en kunnen zichzelf zijn. Dagelijks verleggen ze grenzen in hun zorgverlening waardoor ze zich ‘wel’ voelen in wie ze ‘zijn’.

Curieus zorgt ervoor dat hun winnende gedichten vanaf 26 juni schitteren op de ramen van Sint-Gerardus en op de gevelramen van buurtbewoners. Aan de hand van een uitgestippelde wandeling zullen de bewoners van de voorzieningen, de buurtbewoners en alle sympathisanten een wandeling kunnen maken en de gedichten kunnen bewonderen. Je zal de routekaarten kunnen downloaden op de website van Curieus en op de Facebookpagina van 100In1Day Belgium.