Een mozaïek van 100 kijkdozen

Datum
26/06/2021 - 31/08/2021
Locatie
STAM Stadsmuseum Gent | Godshuizenlaan 2 , 9000 Gent
Organisatie
STAM Stadsmuseum Gent & Curieus
Contact
sanne.standaert@curieus.be
Kostprijs
Als buurtbewoner kan je gratis deelnemen en een kijkdoos maken. Op 26 juni is er een gratis preview voor buurtbewoners en deelnemers. Vanaf zondag 27/06 tot 31/08 wordt de mini-expo mee opgenomen in het vaste (betalend) parcours van het museum.

Ook in het Gentse STAM bruist het van de 100In1Day-energie. Als stadsmuseum vertelt het STAM het verhaal van Gent en zijn bewoners. Deze zomer zoeken ze het dichterbij en reiken ze uit naar de buurt rond het museum op een bijzondere manier: met 100 kijkdozen gemaakt door buurtbewoners. Samen gaan de dozen in het STAM in juli en augustus 2021 één grote kijkdozenmozaïek vormen. Gestapeld tot een huis met vele kamers, een mozaïek van 100 kleine stadsverhalen waar je naar kan blijven kijken.

Woon of werk je in de buurt? Doe mee!

Iedereen die woont of werkt in de buurt van het STAM kan mee doen. Jong en oud, samen of alleen. Vanaf 15 mei verdeelt het STAM lege kijkdozen. Ga er een ophalen en knutsel er een kamer van met mensjes of diertjes erin, doe er iets gebeuren… waargebeurd of verzonnen. Een overstroomde badkamer met de badeend in de hoofdrol? Alleen thuis in de living, de kat in het gordijn? Een feestje in de keuken? Rustig slapend - of wakker liggend - in bed? Alles kan! Wie niet goed weet hoe eraan te beginnen wordt op weg geholpen met tips en inspiratie! De dozen worden ten laatste op 22 juni terug verwacht in het STAM, zodat ze een plaatsje kunnen krijgen in de installatie. 

Op zaterdag 26 juni is er een gratis preview voor deelnemers en buurtbewoners. Vanaf zondag 27/06 tem 31/08 is de mini-expo open voor het grote publiek en wordt het mee opgenomen in het vaste (betalend) parcours van het museum.

Op deze manier wil het STAM verbinding maken met de buurtbewoners, buren inspireren en connecteren met een gemeenschappelijk kunstwerk dat de hele zomer op het STAMplein tentoon zal staan. De actie maakt deel uit van '100In1Day Belgium'.

Inschrijven en meer informatie: klik hier.

Fotocredit: Rabottoren Gent, 2014 © Pieter Lozie