Moeilijke Dingen (online) Makkelijk Uitgelegd

Datum
Locatie
In uw kot // Facebook live | Facebook live , 1000 In uw kot
Organisatie
Curieus ism deBuren
Kostprijs
€0

Wat is de impact van een lockdown is op het mentale welzijn en hoe kunnen wij onszelf beschermen?

met gezondheidspsychologie en trauma-expert Elke Van Hoof (VUB)

Bijna de helft van de bevolking ervaart negatieve emoties tijdens de coronacrisis. Wat zijn de gevolgen van die negatieve gevoelens op langere termijn? Heeft het vele thuiswerk een invloed op het aantal burn-outs? Werden bepaalde mensen tijdens de lockdown harder getroffen dan andere? Welke invloed heeft de berichtgeving op angstgevoelens?

Omdat er nog geen vaccin is gevonden tegen corona, lijkt het zeer waarschijnlijk dat we in de nabije toekomst nog wel vaker te maken gaan krijgen met periodes van sociale isolatie. Professor gezondheidspsychologie en trauma-expert Elke Van Hoof (VUB) legt uit wat de impact van een lockdown is op het mentale welzijn en geeft aan hoe wij onszelf kunnen beschermen. Op Elkes initiatief werd er aan het begin van de coronacrisis de app 'Iedereen ok' gelanceerd. De gratis psycho­therapeutische interventietool moet mensen die zich overspoeld voelen door angst of stress, helpen om zich kalmer te voelen en te blijven functioneren.Elke Van Hoof is klinisch psycholoog en een autoriteit op het gebied van stress, burn-out en trauma. Al meer dan 15 jaar begeleidt Elke mensen die lijden onder ziekmakende stress. Elke is ook CEO van Huis voor Veerkracht en oprichtster van Ally Institute, een non-profitorganisatie die onze huidige kijk op stress fundamenteel wil veranderen. Daarnaast is Elke Van Hoof professor gezondheidspsychologie en eerstelijnspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.


Na een explainer via Facebook Live kan je via de chat vragen stellen. Het is ook mogelijk om vragen over dit onderwerp vooraf door te sturen naar moderator Selma Franssen via info@selmafranssen.nl of via een bericht naar de FB-pagina van Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd.


Moeilijke Dingen Makkelijk (Online) Uitgelegd

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen online. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 


Volg deze talk live via de Facebookpagina´s van deBuren, Curieus en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren.


Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz