Moeilijke Dingen (online) Makkelijk Uitgelegd

Datum
Locatie
In uw kot // Facebook live | Facebook live , 1000  In uw kot
Organisatie
Curieus ism deBuren
Kostprijs
€0

Is de droogtecrisis de volgende crisis die ons bedreigt? 

Met Marijke Huysmans

Waarom worden we al enkele jaren met droogte en watertekorten geconfronteerd? Wat zijn de oorzaken? Wat zijn de gevolgen voor natuur, landbouw, huishoudens en industrie? Wat zijn de oplossingen? Wie heeft welke verantwoordelijkheid? Kunnen wij zelf een rol spelen of ligt de verantwoordelijkheid vooral bij industrie, landbouw en politiek?

Marijke Huysmans is professor grondwaterhydrologie aan de Vrije Universiteit Brussel en deeltijds professor hydrogeologie aan de KULeuven. Haar onderwijs en onderzoek focussen op grondwater, zowel in Vlaanderen als in de rest van de wereld.


Stuur jouw vragen over dit onderwerp vooraf naar moderator Selma Franssen via info@selmafranssen.nl of via een Facebookbericht (https://www.facebook.com/MoeilijkeDingenMakkelijkUitgelegd/


Moeilijke Dingen Makkelijk (Online) Uitgelegd

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. In juni organiseren we opnieuw 4 afleveringen online. Elke woensdag om 19:00 duidt een van onze experten via Facebook Live een complex onderwerp dat te maken heeft met de coronacrisis, daarna is er tijd voor jouw vragen. 


Volg deze talk live via de Facebookpagina´s van deBuren, Curieus en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Wie niet op social media zit, kan achteraf ook de podcast van maker Yelena Schmitz beluisteren.


Moeilijke Dingen Makkelijk (online) Uitgelegd wordt georganiseerd door deBuren, Curieus, Selma Franssen en Yelena Schmitz