Lezing Harry Van Velthoven "Bevriende vijanden"

Datum
Locatie
Torenzaal | Torenstraat , 9160 Lokeren
Organisatie
Curieus Lokeren
Contact
curieus.lokeren@curieus.be
Kostprijs
€0

Harry Van Velhoven komt naar Lokeren en geeft een lezing over zijn nieuwe boek 'Bevriende vijanden. Hoe de Belgische socialisten uit elkaar groeiden'.

Historicus Harry Van Velthoven (°1944), erehoogleraar geschiedenis van de Hogeschool Gent, verwierf in vakkringen en daarbuiten naam en faam met boeken en tijdschriftartikelen over het socialisme, de christendemocratie en het flamingantisme tijdens de kwarteeuw voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog (de “Belle Epoque”), het vrijzinnig-liberale en Vlaamsgezinde Willemsfonds en de geschiedenis van de Vlaamse beweging in het algemeen tijdens de 19de en de 20ste eeuw.

Na afloop is er gelegenheid tot vraagstelling en discussie met de spreker. Het boek “Bevriende vijanden”, dat werd uitgebracht door uitgeverij Polis, wordt na afloop te koop aangeboden aan de prijs van 25 euro en wordt, indien gewenst, gesigneerd door de auteur.

De lezing wordt georganiseerd door de Lokerse heemkundige kring De Souvereinen, de plaatselijke afdelingen van het Masereelfonds en Curieus en de Stedelijke Erfgoedcommissie van Lokeren.