Muzikale lezing: Ieder zingt zoals hij gebekt is

Datum
Locatie
Ons Volkshuis | Veldstraat 48 (ingang achteraan via Mispad) , 2450 Meerhout
Organisatie
Curieus Meerhout ism VormingPlus Kempen
Contact
crisrutten@gmail.com
Kostprijs
€0

Een muzikale lezing over de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek, waarin verhalen en liedjes mekaar afwisselen. Journalist Herman Van Doninck vertelt en zangeres Martine Dams illustreert het geheel met bijpassende liedjes.

In de voorstelling vertrekken ze vanuit de protestsong. Die zorgde voor heel wat muzikale hoogstandjes in de lage landen.
In navolging van Bob Dylan in Amerika waren er in de jaren zestig en zeventig ook bij ons heel wat artiesten die protesteerden tegen allerlei mistoestanden in de maatschappij. Ze rebelleerden tegen de oorlog, tegen de uitbuiting van de arbeider, tegen seksueel geweld, en noem maar op. Onze openbare omroep censureerde destijds zelfs liedjes. Denk bijvoorbeeld maar aan het verhaal van Will Ferdy. Die was naar zijn outing als homo in 1970 niet meer welkom bij de radio , televisie en organisatoren. 

Ons volskhuis is met het openbaar vervoer te bereiken via de trams: 2, 3, 5, 6 t/m Antwerpen handel metro. Vanaf deze halte is het ongeveer nog +/- 3 minuten wandelen. De ingang is achteraan het mispad