Workshop: Ons recht op privacy

Datum
Locatie
Festival van de Gelijkheid - Vooruit | Sint-Pietersnieuwstraat 23 , 9000 Gent
Organisatie
Curieus
Kostprijs
Incl. drankje in ons Festivalcafé €5

Privacy is een hot topic. En wel voor iedereen: burgers, bedrijven én - last but not least - onze overheden. Die overheden worden verondersteld om naast de veiligheid ook de privacy van burgers te beschermen. Toch nemen ze met dat laatste vaak een loopje, al dan niet met de hulp van grote bedrijven als Facebook en Google. ‘Overheidsbespieding’, a.k.a. ‘mass surveillance’ neemt bij ons de vorm aan van onbemande camera’s met nummerplaat- maar ook gezichtsherkenning, vingerafdruk op identiteitskaart, weinig transparante databanken,… Ja, de overheid verzamelt, niet zelden onder het mom van antiterreurmaatregelen, meer data dan je lief is. Of denk je: ik heb toch niets te verbergen ? Think again.

In anderhalf uur bekijken we samen met jullie een reeks antiterreurmaatregelen door een privacybril: zijn de maatregelen proportioneel? Zijn ze noodzakelijk? En vooral, zijn ze democratisch? Anders gesteld: staan de maatregelen in verhouding tot het probleem? Leiden ze effectief tot een verhoogde veiligheid?

Deze workshop kadert binnen het Festival van de Gelijkheid en wordt georganiseerd in samenwerking met de Liga voor de Mensenrechten. We vragen een bijdrage van 5 euro voor onze workshops, daarvoor krijg je koekjes tijdens de workshop én je kan in het Festivalcafé je ticket omruilen voor een drankje.

Schrijf je in via de website om zeker te zijn van je plaatsje!