Workshop praten over mensenrechten

Datum
Locatie
Festival van de Gelijkheid - Vooruit | Sint-Pietersnieuwstraat 23 , 9000 Gent
Organisatie
Curieus
Kostprijs
incl. drankje in het Festivalcafé €5

Ken je dat gevoel? Aan de keukentafel of bij de barbecue wordt er gediscussieerd over situaties in het dagelijkse leven. Er wordt een straffe, grappende opmerking gemaakt over deze of gene maatregel, gevolgd door wat gemonkel. Je durft niet openlijk te reageren want je weet dat dit kan uitmonden in een laaiende ruzie waar er niemand luistert naar andermans mening.... Of in de supermarkt, bij de kapper,... vang je een gesprek op met een racistische inslag. Je vraagt je af of je de discussie aangaat. Uiteindelijk besluit je het niet te doen want je weet hoe het gesprek zal verlopen.

Gedurende anderhalf uur gaan we aan de slag met cases en ieders eigen inbreng en bekijken we hoe we over mensenrechten kunnen blijven praten. Nee, we willen niet iedereen overtuigen van ons grote gelijk. We willen wel een constructief gesprek.

Deze workshop kadert binnen het Festival van de Gelijkheid en wordt georganiseerd in samenwerking met de Liga voor de Mensenrechten. We vragen een bijdrage van 5 euro voor onze workshops, daarvoor krijg je koekjes tijdens de workshop én je kan in het Festivalcafé je ticket omruilen voor een drankje.

Schrijf je in via de website om zeker te zijn van je plaatsje!