Usquare van rijkswachtkazerne tot universiteit !

Datum
Locatie
Usquare - See U | Fritz Thoussainstraat, 8 , 1050 Elsene
Organisatie
August Vermeylenkring Watermaal-Bosvoorde
Contact
bertrand.jos@skynet.be
Kostprijs
activiteit is gratis, inschrijving gewenst : bertrand.jos@skynet.be

Samenwerking over de taalgrens heen: VUB en ULB, samen voor Brussel.
Bezoek aan de site van de vroegere kazerne van de rijkswachtschool in Elsene, waar de VUB en de ULB samen met het Gewest, een gezamenlijk project Usquare hebben opgestart. De site van de rijkswachtkazerne wordt door de ULB en de VUB omgebouwd tot een multifunctionele ruimte met studentenkamers, maar waarbij ook gezinswoningen zijn voorzien. Een deel van de huisvesting zal ook bestemd zijn voor sociale huisvesting. Daarnaast komen er vergaderruimten en voorzieningen voor studenten.

Onze gids is Martin Casier, gemeenteraadslid en Brussels Parlementslid die het project Usquare leidde voor de ULB (www.usquare.brussels).
Nadien volgt er een gesprek met prof. Wim Vandenbussche (VUB) en Martin Casier over de samenwerking tussen VUB en ULB en over het taalgrensoverschrijdende samenwerken in het Brusselse onderwijs

Afspraak aan de kazernepoort aan de Fritz Toussaintstraat, 8 te Elsene (eerste straat links op de Troonlaan richting centrum) om 14u30. Openbaar vervoer: bus 95, halte Delporte, en trams 7 en 25, halte Etterbeek station.