Curieusuitstap naar Doornik en Lessines

Datum
Locatie
Oud Gemeentehuis | Dorpsplaats 1 , 2390 OostMalle
Organisatie
Curieus Malle
Contact
curieus.malle@curieus.be
Kostprijs
Alles inbegrepen €42
leden Malle Inclusief, mindervaliden en kinderen €27

Zin om mee de stad DOORNIK te gaan bezoeken?

Curieus Malle legt een bus in op zondag 22 september. DOORNIK is een dynamische stad met een boeiend verleden: de moeite om te bezoeken!

De autobus vertrekt om 8u00 aan het oude gemeentehuis van Oostmalle en pikt de mensen van Westmalle op om 8u10 aan de bibliotheek aldaar. Na een ommetje langs Huize Walden rijden we met z’n allen richting DOORNIK. Maar voor we dat doen, bezoeken we eerst nog het Onze-Lieve-Vrouw met de Roos Hospitaal in LESSINES, een schat uit de middeleeuwen. Er zijn twee van deze hospitalen bewaard gebleven in Europa!! Eén in Beaunes (FR) en één in België (Lessines dus)

 

In  Lessines zullen we ontvangen en begeleid worden door officiële gidsen van het 'oude' hospitaal, gelegen in een prachtige omgeving en omringd door een authentieke kruidentuin! Om 10u00 worden we onthaald met een kopje koffie en een koffiekoek. We kunnen dan op adem komen van de busreis en ook even langs het toilet passeren… De voormiddag  wordt verder besteed aan het bezoek van deze zeer interessante site, waarbij we onderweg boeiende verhalen te horen krijgen over de geschiedenis en de ontwikkeling van het hospitaal.  Hoe een operatie gebeurde, een tand werd getrokken, een breuk werd behandeld, welke toestellen er werden gebruikt, of er wel medicatie voorhanden was… Je zal zien dat dit alles in die tijd geen evidentie was en er heel wat gekermd en gezweet werd !!

Om 12u30 schuiven we aan tafel voor een middagmaal (soep, hoofdschotel, dessert) in de lokale eetgelegenheid. Na de maaltijd nemen we de bus naar Doornik, een van de oudste steden van België. (Het definitieve programma over dit bezoek volgt nog…) Daarna kunnen we op eigen houtje door de stad kuieren, terrasjes zoeken, cultuur opsnuiven …

 

Om 18u00 stappen we de bus in, richting Malle: zo is iedereen nog op tijd thuis!

Schrijf jullie massaal in: er kunnen 43 gelukkigen mee! 

Stuur een mailtje naar curieus.malle@curieus.be  en stort voor 15 september  42 euro* per persoon (alles in!)  op rekeningnummer  BE40 9796 3755 7763  van Curieus Malle, met vermelding reis Doornik/Lessines en de namen van elke deelnemer.

De storting is de voorwaarde om mee te mogen...

* leden van Malle Inclusief, mindervaliden en kinderen beneden 10 jaar betalen 27 euro