Initiatie booschieten (Staande Wip)

Datum
Locatie
Sportterrein Overmere | Molenstraat 1C , 9290 Overmere
Organisatie
Curieus Berlare-Ovemere-Uitbergen
Contact
jkvanhee@gmail.com
Kostprijs
Gratis

Op vrijdagavond 29 juni om 19u trekt Curieus Berlare, Overmere en Uitbergen naar het terrein met de staande wip op het sportterrein van Overmere (Molenstraat 1 c). Iedereen, jong en oud, is welkom om te proberen de “hoofdvogel af te schieten”.

We zijn te gast bij de Koninklijke schuttersgilde Sint Sebastiaan, een sportclub met een respectabele leeftijd, ze werd immers opgericht in 1607. Schuttersgildes ontstonden uit de lokale burgerwachten, die hun dorp of stad moesten beschermen.

Bij het wipschieten moeten de spelers zoveel mogelijk blokjes met pluimen, zogenaamde vogels, uit de 28 meter hoge toren schieten.

Voorzitter Marc De Bruyne zal ons op weg helpen om “de hoofdvogel af te schieten”. Uiteraard doen we onze eerste stappen met oefenmateriaal, maar daarna kunnen we lid worden en met het echte materiaal aan de slag gaan.

Marc is de ideale leraar: hij is voorzitter van de nationale koepel de Koninklijke Nationale Bond Der Belgische Wipschutters en de Europese bond en trok zelfs naar Jakarta om de sport te promoten. Hij werd zelfs geïnterviewd door CNN. Zijn club staat hoog aangeschreven en levert regelmatig kampioenen af.

Deelname is gratis en omdat de boog niet altijd gespannen kan staan wordt er achteraf een drankje aangeboden.