RAF WALSCHAERTS - BIECHT

Datum
Locatie
GC Kadans | Achter d'Hoven 15 , 2990 Wuustwezel
Organisatie
Curieus Wuustwezel
Kostprijs
€20

Biecht

Wat worden zijn laatste woorden? Het blijft soms minutenlang stil in de zaal, bij al die diepgaande en expliciete beschouwingen. Je voelt bij momenten ook enig ongemak, vooral als het over seks en ontrouw gaat. Raf Walschaerts  windt er weinig poëtische doekjes om en lijkt er zelfs plezier in te scheppen om ons te bruuskeren in zijn tweede solovoorstelling. Met de ontwapenende charme en openhartigheid die we van hem (en Kommil Foo) gewend zijn, maar door de thematiek ook confronterend.

Dat hij alles goed wil doen in het leven, begon al in de wieg. Raf Walschaerts wil niemand teleurstellen, zelfs niet een homo die hem benadert. En zeker zijn petekind niet, samen op bezoek in de Efteling. Het zijn twee passages die rakelings langs de comedy passeren, maar Walschaerts blijft vertellen.

Misschien is het wel allemaal de schuld van de Grote Homeopaat in de hemel. Misschien heeft hij ons in de oertijd opgezadeld met zondebesef. Het moet in elk geval een historisch moment geweest zijn, filosofeert Walschaerts, toen je plots niet meer op straat met de buurvrouw mocht seksen. Ja, er zit veel seks in de voorstelling, maar plat wordt het nooit. Eerder verhelderend en licht opwindend.

Walschaerts vertelt met veel goesting. Hij wil niet alleen goed doen voor iedereen, het moet ook allemaal goed voelen. De verteller kleurt zijn verhaal met een viertal ingetogen liedjes die als gebruikelijk de grote liefde bezingen, of de afwezigheid ervan. Even vertrouwd klinken zijn ritmische parlando’s, met staccato uitbarstingen, om dan weer terug te keren naar de verstilde bron. Hij begeleidt zichzelf op gitaar en piano.

Raf Walschaerts heeft een inhoudelijke, autobiografische bocht genomen: zijn liedjes en verhalen waren altijd al uit het hart gegrepen, maar nu toont hij geen enkele schroom meer. Meer dan ooit kijkt hij het leven én de dood recht in de ogen. Maar wel zeer ingetogen. 

 

Tickets: 20 euro


Voor bestelling van tickets: http://www.curieus-wuustwezel....