100In1Day Belgium

Stel je eens voor: Honderden vrijwilligers, organisaties, vzw’s en burgers die kleine en grote verbindende acties organiseren in hun buurt en op die manier actief burgerschap vieren. En dat allemaal op 1 dag! Zou dat niet fantastisch zijn? 

Dit is precies wat Curieus wil bereiken met 100In1Day. We willen zo veel mogelijk creatieve, verbindende, kortom fijne acties op 1 dag realiseren, en dit over heel Vlaanderen en Brussel. Ja, je hoort het goed: We gaan niet voor minder dan 100! Kies een actie uit ons 'menu van de dag' of ga helemaal wild en zet zelf iets unieks op poten. Meer informatie over 100 in 1 day, editie 2020, kan je hier terugvinden.

Op 6 juni 2020 vindt de tweede editie van 100In1Day plaats. Op die dag probeert Curieus minstens 100 verbindende culturele acties op poten te zetten in Vlaanderen en Brussel. Honderd acties, zeg je? Jazeker! Maar uiteraard kunnen we dat niet alleen. Lokale Curieusgroepen, geëngageerde buurtbewoners, partnerorganisaties, burgerinitiatieven en iedereen met een positieve ingesteldheid en een hands-on mentaliteit wordt warm gemaakt om mee de handen uit de mouwen te steken. 

Op het 100In1Day menu staan drie acties: je kan meedoen met raampoëzie doorheen je straat of buurt, een receptendialoog opstarten in je wijk of meestappen in een brainstormtraject om een zelfgekozen actie te verwezenlijken. Curieus zorgt voor de nodige logistieke omkadering.

Wil je graag meedoen? Ga dan als de bliksem op zoek naar fijne en creatieve buurtbewoners. Kies een actie die bij jullie past en voilà, samen zorgen we dat er op 6 juni een hartverwarmende culturele golf Vlaanderen en Brussel overspoelt.

Wil je meedoen? Bekijk volgende links dan even:

Nog vragen? Stuur dan een mailtje naar 100in1day.Belgium@gmail.com en we nemen gauw contact met je op!

Oh ja, we zijn trouwens niet de enigen op deze planeet die zo’n feestdag voor de actieve burger opzetten. Als 100In1Day Belgium zijn we deel van een internationale Community. Zo vindt er elk jaar ook een 100in1Day plaats in Montréal (Canada), Lima (Peru) en Bogotà (Colombia), om maar enkele steden te noemen. Neem zeker ook een kijkje op www.100in1day.org, de internationale website.