brussel

Aanbod

Terug naar overzicht

the Empty Shop

The Empty Shop is een winkel met lege kasten en kale paspoppen, die we vullen met kledinggiften. We haalden onze inspiratie in o.a. São Paulo, Manchester, Barcelona en Antwerpen.
Een rok waar je eigenlijk - leve de ontkenningsfase - niet langer in past, een bloes die jou veel te wijd is, een chique pak waarin je je niet goed voelt, een prachtig paar schoenen waarmee je de overkant van de straat niet haalt … We hebben allemaal zo’n miskoop in de kast liggen. Geen tot op de draad versleten afdankertje, maar gewoon een stuk dat je niet draagt, hoe mooi je het ook vindt. Dat zijn precies het soort stukken dat we zoeken voor The Empty Shop. Om schenkers over de streep te trekken, maken we van de geef-ervaring een uniek moment. Je hoeft je topstuk niet te dumpen in een container langs de weg, maar wordt ontvangen in een chique boetiek. Krijgt een hapje en een drankje aangeboden en ziet hoe jouw schenking een plaatsje verovert in een winkel die het verdient. We luisteren naar het verhaal achter het kledingstuk en vertellen het door aan de koper.

The Empty Shop kende een try-out op het Festival van de Gelijkheid. Door deze eerst te organiseren met de professionele krachten van Curieus (een samenwerking tussen Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brussel) wilden we zelf de know-how opbouwen om onze lokale groepen met Empty Shop- aspiraties een degelijke ondersteuning te bieden.